En guide til tyverialarmer og sikkerhed i hjemmet

Når du først flytter ind i dit nye hjem, er der en række ting, du kan gøre for at gøre det mere sikkert, som vi forklarer her.

Låse

Sikring af adgang

Hvis du køber en ejendom, der ikke er en ny bygning, anbefales det, at du får dine låse ændret fra den tidligere ejer.

De vigtigste typer af dørlåse, der anvendes på beboelsesejendomme er:

 • Låse
 • Dørknop låse
 • Mortise låse
 • Euro-cylinder låse

Det er ikke bare din hoveddør, som du skal sikre er udstyret med den mest passende lås. Dette gælder for dine vinduer (den type lås, der kræves, vil afhænge af vindues stilen) og eventuelle andre indgange på din ejendom. Dette omfatter have porte, der åbner ud til passager, Marker eller veje-en bolt og hængelås er ideel til dette.

Du bør også altid holde alle døre og vinduer låst på alle tidspunkter, selvom du kun er i haven. Dør nøgler bør altid være skjult ude af betragtning.

Tyverialarmer

At have en tyverialarm kan reducere dine chancer for at blive ramt af indbrudstyve. Find en god tyverialarm hos https://miraca.dk

Der findes fire hovedtyper:

 • Kun klokker-alarmer
  Disse er de mest populære type alarm og er ofte den billigste. Hvis alarmen udløses, vil alarmen lyde, men du får ikke besked. Statistikker viser, at 1 ud af 3 klokker-kun alarmer er ubemærket eller inaktive , når de går ud.  Du kan købe disse alarmer i gør-det-selv butikker, og du vil ikke have betale et månedligt eller årligt gebyr.
 • Opkaldsprogram tyverialarmer
  Også kendt som Auto-opkaldsprogram alarmer, disse er relativt let at installere. Ud over en alarm klingende vil dit telefonnummer automatisk blive ringet op, hvis alarmen udløses. Du kan derefter undersøge eller bede en ven eller nabo om at undersøge eller kontakte politiet.

  Hvis du ikke afhente, vil det andet nummer i en forudbestemt liste på mellem 3 og 10 numre blive kaldt. Denne type alarm kan købes i gør-det-selv butikker, og du vil ikke have betale et månedligt eller årligt gebyr.
 • Intelligente hjem-sikkerhedssystemer
Nem kontrol af alarmAlarmen vil lyde, og du vil blive kontaktet via en app på din smartphone eller tablet. Du vil være i stand til at se billeder af dit hjem, så du kan overvåge, hvad der sker i dit hjem, hvorfra du er. Alarmsystemet kan være bevæbnet og afvæbnet fra din smartphone eller tablet, og du kan dele-arm, så du kan indstille alarmen for nogle zoner i dit hjem og ikke for andre, ideel til, når du er i, men ønsker den ekstra sikkerhed en alarm giver dig.

Du bør være i stand til at installere det selv, da de er normalt trådløse systemer, selv om du måske ønsker at få det professionelt installeret. Denne type tyverialarm kan koste 200 kr. for et grundlæggende system, og du vil sandsynligvis nødt til at købe ekstra detektorer, men det kan normalt linke op med eventuelle eksisterende kameraer, du måtte have, og du behøver ikke at betale et månedligt/årligt gebyr.

 • Overvågede alarmsystemer
  Med denne type system, betaler du et månedligt eller årligt gebyr for enten en keyholder eller politiets respons, der opererer 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Når alarmen udløses, vil monitorerings virksomheden enten kontakte nøgleholderen eller politiet direkte og kontakte dig.

  Nøgleholderen vil leve inden for tyve minutter af din adresse, så de kan være på din adresse hurtigt og gennemgå, hvad der er forårsaget alarmen skal udløses. Denne type alarm kan være den mest effektive afskrækkende, idet 93% af de reformerede indbrudstyve indrømmer, at et overvåget alarmsystem ville have sat dem af.

  Overvågede alarmsystemer kommer ofte med røg og giftige gasdetektorer. De kan styres fra din smartphone og tablet.

Hvilken type vil være bedst for dig vil afhænge af dit budget, din placering og hvilken slags svar, du gerne vil. Du skal også beslutte, om du vil vælge et kabelbaseret system eller en trådløs. Kabelbaseret systemer tendens til at være billigere at købe, men du vil sandsynligvis brug for hjælp med installation og de kan være mindre æstetisk tiltalende.

Kamera

Billig og let overvågning

Du kan få kamera på sin egen, men det er normalt mest effektiv, når det kombineres med en tyverialarm. Kameraer spænder i pris fra 20 kr. – 450 kr., men du har også brug for stik og en digital videooptager eller PC harddisk til at gemme billederne.

Når det besluttes, hvilken kamera til at købe, Sørg for, at de optagne billeder er klar. Hvis dit hjem var målrettet, ville du have billederne til at være nyttige for politiet, så de kan fange de ansvarlige. Overvågningskameraer finder du her.

Sikkerhedslys

At få bevægelsessensor-sikkerhedslygter monteret uden for dit hjem eller omkring omkredsen vil give dig ekstra ro i sindet, som enhver potentiel ubudne gæster vil blive afskrækket fra at forsøge at komme ind på din ejendom under dække af mørket.

Den virkelige afskrækkelse er det faktum, at de kan ses, enten af dig eller af dine naboer, så det er vigtigt, at du giver dig selv den bedste chance for at se noget, når lyset kommer på. Det anbefales derfor at kombinere med andre sikkerhedsanordninger såsom kamera.